Twitter | Facebook | Tumblr | FOLLOW (+)

TIP TEMUDUGA FAKULTI SENIBINA PERANCANGAN DAN UKUR
Thursday, May 16, 2013
Assalamualikum to all budak lepas spm yang akan pergi temuduga untuk Sains (senibina) tak kira lah kau orang dapat temuduga  DIPLOMA . PERANCANGAN BANDAR DAN WILAYAH , DIPLOMA . REKABENTUK DALAMAN , DIPLOMA. SENI BINA LANDSKAP , ataupun DIPLOMA. UKUR BANGUNAN sebab kau orang dalam satu bidang cara temuduga 80% sama.
Haritu aku pergi temuduga untuk perancang bandar dan wilayah


Mase korang sampai tu dia akan kumpul kau orang dalam satu bilik pastu dia akan beri taklimat.
Ok mase pergi temuduga tu korang ade dua ujian:

  • Ujian melukis
  • Ujian lisan


UJIAN LUKIS
Kau orang boleh tengok dekat blog kak sophie
dia lebih pandai :)
http://sophiealyahya.blogspot.com/
Mula-mula dia akan pilih 40 orang untuk setiap kelas. Dalam kelas tu ade 5 orang lecturer akan perhatikan kite. Nanti dia dekat tengah kelas tu ade meja, atas meja ada lebih kurang 10 objek bentuk  silinder , piramid , kuboid dan lain-lain. Pastu kau orang kene lukis semua bentuk-bentuk tu dalam masa sejam.
kene lukis ade bayang-bayang. Bak kate lecturer tu ke lukis betul-betul real.
Kau oarang jangan lupe bawak pensil,pen dengan pemadam sendiri jangan nak pinjam sebab nanti menyusahkan orang lain je dah lah mase 1 jam je... Dah lah bilik tu penuh orang.......... lagi satu jangan gune pembaris kalau nak kene maki hamun kau guna lah pembaris hahahha

UJIAN LISAN (Perancang Bandar Dan Wilayah)
Semua orang takut  bile ade ujian lisan termasuk saya jugak hahahah
mula-mula dapat tahu ade ujian lisan semua orang tak reti duduk diam nak terkencing pun ade hahahha
.Lepas je ujian lukis kau orang kene duduk dalam satu bilik pastu lecturer akan panggil One By One nama dia panggil sekali je....kalau mase tu Lecturer panggil nama kau orang pastu kau orang tak de dalam kelas 
memang automatik nama kau orang kene black list dalam kertas tu name diaorang tulis "Pelajar ni menolak tawaran'' so ikutlah peraturan :)Dalam bilik ujian lisan tu ade lebih 3 oarang lecturer
pastu kau orang kene duduk jauh sikit dengan meja lecturer .mase cakap tu kene menjerit...hahahha
Lecturer akan cakap perlahan sebab dia nak tengok kau orang fokus ke tidak :P

Ujian Lisan tu biasenye diaorang akan tanye soalan:

  • Introduce yourself
  • Why did you choose this course
  • Why did you choose UITM
  • Who build this building???(so kau orang kene hafal name architect)
  • What is your favourite building?


Ingat temuduga dalam bahasa english tau :)
tapi mase temuduga hari tu diaorang soalan senang je

  • Introduce yourself
  • Siapa idola awak?
  • Perkenalkan adik beradik awak
  • Pastu dia tanya pasal sosial dengan hiburan
  • Kemudian dia tanya kenape pilih kos ni
  • Pastu dia komen lukisan kite :)


Untunglah saye dapat lecturer baik. dia tanye dalam bahasa melayu saya jawab bahasa manglish (english + malay) hahahah

Akhir sekali nak bagi tahu korang ke berlatih lukis
pastu pakian kene kemas sebab dia ade markah untuk pakaian.

So good luck adik-adik semua yang nak pergi temuduga hahahha 
Jangan takut sangat bak kate orang Watlek je hahahha

p/s; kalau nak tanye ape-ape komen je atau pon inbox dekat fb or mention dekat twitter :)
dunia dah maju guys xoxoxo


Labels: , , , , ,

Wish Me Good Luck.
Wednesday, April 24, 2013
Helloo semua :)
rase lame jugak tak update blog last sekali publish post  tahun lepas
hahaha malas rasanya nak update maklumlah sejak "cuti ni"
semua bende malas nak buat badan dah makin membesar dah.

Alhamdulilah saya dapat tawaran temuduga untuk FAKULTI SENIBINA PERANCANGAN DAN UKUR program
AP111 - DIPLOMA PERANCANGAN BANDAR DAN WILAYAH .

Tapi rase takut jugak sebab ada ujian lukisan pastu ada ujian lisan . nasib baik lah kena lukis bentuk geomatrik (freehand) ok lagi yang tak best sekali masa ujian lisan kene speak in english dah lah 
my english so bad :( #OhMyEnglish  

Btw sempat lagi kot nak berlatih lukis dengan berlatih bercakap english :)
hahahahha

Kalau korang ade tip untuk temuduga ini jangan malu malu nak shared okey :)
wish me good luck :)
XOXO

p/s:  5.5.2013 my birthday so jangan lupe bagi hadiah hahahah :)
Good Bye PLKN :)
Wednesday, December 26, 2012
Blog sape ni berhabuk gile .... boleh kene asma ni hahaha
Hello semua lame juagk saye tak update blog
sekarang ni saye free sikit maklumlah baru lepas habis Spm lah
hahah
sekarang  ni menganggur je lah saye hihi kata anak Raja :D

hari happy sangat sebab saye tak dapat pergi PLKN :)

mula-mula dapat tahu masuk plkn bile kawan saye fahmi nordin dia
check ikut fon 
mase tu rase nak nangis je bile dapat tahu kene masuk plkn
hahah
 esok tu jumpe cikgu kaunseling nak tanya pasal plkn :D
Pagi tadi buat medical check up 
pastu doctor tak kasi pergi sebab saye ade 
penyakit yang tak akan sembuh :(

apa-apa pun sya tak payah pergi PLKN hahah

good luck kepade sape  yang pergi :D

Raje
Tahir 
Alif
Farhan
Anis
Amanina
Hanisa
Diana
Shahira 

good luck kau orang padan muke nanti kene kawad pastu kulit jadi hitam :D


SPM Candidates 2012
Saturday, November 3, 2012
OH Mai god lame gile tak update blog dah dekat nak masuk enam bulan dah...........
Berhabuk dah blog saye :) Maklumlah nak spm kan sedar tak sedar next week dah start exam :(
Rase sedih dengan berdebar...
Sedih sebab
- Terpakse tinggalkan kawan yang awesome macam fahmi ,azeem ,fu ,suib,faris dan lain-lain*ramai sangat*
- Tak boleh nak gossip, bergaduh or ponteng dah
- Tak berlajar dah dengan cikgu yang awesome macam cikgu lalaitul cikgu harmoni cikgu najila cikgu wan z & wan a, Mr lee , Mr amba , cikgu haizue banyak lagi  lah
- Tak nak lunch bersame :(
- Tak nak ketawe macam orang gile
 arghhh banyak benda tak leh buat lepas spm hanya boleh buat dekat sekolah je :(


Spm kali ni saya target 5A's insyaallah saya boleh buat bak kata Katy Perry "
Being positive about yourself can lead you to success''

kepade semua kawan , cikgu saya minatk maaf kalau ade salah halal kan semua ilmu :)
doakan saya berjaya dalam spm :)
Good luck semua love you :)

wide awake :D
Wednesday, June 20, 2012
video katy perry awesome gile best dia tak penah kecewakan Katycats :D
thanks katy we love youu :')
new doodle
Monday, May 28, 2012

hai semua okey tak doodle hahahah
kelakar kan biasa lah orang baru belajar buat doodle tak macam kau orang 
kau orang buat doodle memang awsome hhahahah

doodle ni untuk kawan dia suruh buat :DD
ni first time saya buat doodle pakai tudung 

sape boleh ajar nak buat tangan kaki dengan rambut
tolong ajar :D

okey semua happy holiday :3
Exam is over
Wednesday, May 23, 2012

ni kali terakhir aku ambik exam mid year lepas ni aku tak ambik dah
dah dekat nak 3 minggu exam akhirnye habis jugak
yang tak best ramai yang tiru mase exam

pastu dia orang mempertikaikan kertas math aku sebab kertas math aku antara tertinggi dalam kelas
dia orang kate aku meniru tapi hakikatnye aku tak tiru pun kawan aku sorang ni meniru je
dari first day hingga last day pastu dapat result tinggi dia menunjuk 
ingat ke aku nak jelly dengan dia ke ....

btw siap sedia dengan exam percubaan saya nak tunjukan saya boleh buat :D





Myself!
Sheikh Aiman.
18 years old
Malaysia
*I love @Katyperry she's my inspiration and the hottest chick in the Music Industry!!!
I'm a #katycat and will be one FOREVER. Katy is a part of me*


My tweet


Chat box
RULES:
Please do not use harsh word!
© Layout by Taiki //Basecodes